Chelnerii morocanosi reprezinta un serviciu la fel de traditional ca strudelul cu mere in Viena, insa o cafenea din centrul capitalei austriece a facut senzatie in presa nationala, devenind primul local din aceasta tara care a luat decizia de a taxa suplimentar clientii care isi incarca telefoanele mobile, informeaza Reuters.

Agasata de turistii care isi incarcau telefoanele timp de ore intregi in cafeneaua ei, proprietara acesteia, Galina Pokorny, a introdus o taxa suplimentara de 1 euro pentru acei clienti care isi tin telefoanele la incarcat pentru prea mult timp.

”Turistii - mereu electricitate, electricitate, electricitate. Imi pare rau pentru ei, dar cine va plati pentru mine?”, a spus Galina Pokorny, proprietara Terrassencafe im Hundertwasserhaus, o cafenea amplasata intr-un cartier cu multe cladiri colorate, realizate de artistul si arhitectul Friedensreich Hundertwasser.

Clientii care isi incarca telefoanele in timpul unei pauze de cafea care dureaza 15 minute vor putea sa o faca in continuare pe gratis. Insa cei care isi incarca telefoanele mobile timp de o ora vor trebui sa plateasca suplimentar.

Conduc o cafenea, nu o sala de internet”, a spus proprietara, care nu stie daca exista si alte cafenele care aplica taxe similare.

Galina Pokorny a introdus aceasta taxa anul trecut, insa initiativa ei a devenit cunoscuta abia miercuri, dupa ce tabloidul Oesterreich a publicat ”factura bizara” a unuia dintre reporterii lui pe care aparea suma de 1 euro, aplicata ca ”taxa de electricitate”.

Taxa se aplica si posesorilor de laptopuri si tablete, iar pentru clientii care folosesc mai mult de un dispozitiv mobil taxa se inmulteste cu numarul de dispozitive conectate la priza. Clientii nemultumiti se pot consola cu faptul ca accesul la wireless este in continuare gratuit.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.