Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut miercuri o intrevedere cu ambasadorii tarilor-partenere de dezvoltare ale republicii - statele-membre ale UE, SUA, Turcia si Elvetia - la care au participat si membrii cabinetului de ministri, informeaza Radio Chisinau, citat de Agerpres.

Filip a subliniat ca aceasta platforma comuna de discutii este importanta pentru a inlesni un schimb de opinii asupra ultimelor evolutii din Republica Moldova si pentru a trasa prioritatile viitoare.

In acest context, Pavel Filip a vorbit despre principalele reusite ale anului 2016, printre care incheierea unui nou acord cu FMI, deblocarea ajutorului din partea UE si a altor parteneri bilaterali precum Romania, adoptarea pachetului de legi reformatoare, care a permis consolidarea transparentei in domeniile financiar-bancar si al justitiei, precum si reducerea barierelor pentru mediul de afaceri.

'Anul 2016 a fost un an de gestionare a crizei si de stabilizare a situatiei. 2017 va fi anul cresterii si al investitiilor', si-a exprimat convingerea Pavel Filip, conform HotNews.

Printre prioritatile agendei de reforme stabilita de guvernul de la Chisinau, Filip a evidentiat reforma in domeniul administratiei publice, sanatatii, in sistemul de achizitii publice, al ocuparii fortei de munca si in sistemul de salarizare in sectorul bugetar.

'Multe din reforme sunt nepopuliste, dureroase si ambitioase, dar absolut necesare pentru a imbunatati calitatea vietii cetatenilor Republicii Moldova. Ne vom tine de ele, incercand sa comunicam cat mai eficient, atat reformele in sine, cat si sprijinul UE. Pentru mine e foarte important sa facem din nou UE populara in Republica Moldova', a declarat seful executivului de la Chisinau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.