O sursa guvernamentala sud-coreeana sustine ca Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat marti dimineata pe aeroportul din metropola malaeza Kuala Lumpur. Potrivit primelor informatii, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a murit dupa ce a fost atacat cu ace otravite de doua femei, care ar putea sa fie agente ale regimului de la Phenian, relateaza Reuters si The Independent.

Kim Jong Nam nu avea o relatie buna cu fratele sau vitreg si nu mai locuia de cativa ani in Coreea de Nord.

De asemenea, fratele vitreg al liderului nord-coreean avea o relatie mult mai apropiata cu unchiul sau Jang Song Thaek, considerat al doilea cel mai puternic politician nord-coreean, dar executat in 2013 la ordinul lui Kim Jong-un.

Kim Jong Nam a trait in secret in ultimii patru ani petrecuti in Malaysia, dupa ce a ales sa fuga din Coreea de Nord ca urmare a executarii unchiului Jang Sonh Thaek.

Autoritatile malaeze au declarat ca un cetatean nord-coreean neidentificat a murit in drum spre spital, dupa ce a fost preluat de pe aeroportul Kuala Lumpur.

Intre timp, un angajat al sectiei de urgente de la spitalul Putrajaya a confirmat ca cetateanul nord-coreean decedat s-a nascut in anii '70, iar numele sau de familie este Kim, scrie News.ro.

Presa sud-coreeana a transmis ca fratele vitreg al dictatorului a fost atacat pe aeroport de doua femei, care ar putea sa fie agente ale regimului de la Phenian.

Cele doua atacatoare nu au fost pana in acest moment capturate de catre politistii din Kuala Lumpur.

Kim Jong Nam si Kim Jong-un au mame diferite, desi sunt amandoi fii lui Kim Jong Il.

In 2001, Kim Jong Nam a fost retinut pe un aeroport japonez dupa pentru ca folosea un pasaport fals. Acesta s-a aparat, sustinand ca voia sa viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Macau si China.

Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravietuit in 2011 unei tentative de asasinare in Macau.

Kim Jong Nam nu a fost niciodata interesat sa conduca Coreea de Nord si a fost dezmostenit de Kim Jong Il din cauza interesului aratat pentru Occident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.