Christine Lagarde, directorul general al FMI, se arata ingrijorata de impactul pe care il pot avea rezultatele alegerilor care urmeaza sa aiba loc in acest an, insistand totusi asupra faptului ca zona euro face progrese in rezolvarea problemelor economice, noteaza Reuters.
"Sunt ingrijorata, asa cum suntem cu totii, in legatura cu unele dintre aceste alegeri", a raspuns Lagarde in cadrul unei conferinte internationale a unor lideri economici si personalitati din lumea academica din Dubai, dupa ce a fost intrebata despre alegerile din Franta, Olanda si Germania.

Marine Le Pen
, liderul Frontului National francez a promis ca va scoate Franta din zona euro, urmarind sa atraga sprijin inaintea alegerilor prezidentiale, in timp ce politicianul de extrema-dreapta Geert Wilders are o pozitie ridicata in sondajele din Olanda.

Intrebata daca disputele dintre guverne, referitoare la solutiile crizei datoriilor din zona euro au ilustrat ca UE nu reuseste sa rezolve problemele majore, Lagarde a aparat UE, sustinand ca Irlanda, Portugalia si Cipru si-au revenit dupa crize, noteaza economica.net. "Mai sunt multe de facuta. Fara indoiala", a adaugat sefa FMI.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.