Cei acceptati vor primi o alocatie lunara, al carui cuantum va fi ulterior stabilit de catre autoritatile japoneze.

In 2016 peste 10.000 de oameni au cerut azil in Japonia, insa doar 28 au fost acceptati. In 2015, chiar daca cererile au fost mai putine, 27 de oameni au primit drept de acces in tara nipona.

Japonia este recunoscuta inca din 2015 pentru strictetea cu care accepta imigranti sirieni in tara lor, intrucat prim-ministrul Shinzo Abe a declarat ca sunt lucruri mai importante de facut cu demografia japoneza in prima instanta, populatia tarii soarelui rasare confruntandu-se cu o criza din acest punct de vedere.

HRW spune ca asta n-ar trebui sa fie un motiv serios pentru care Japonia sa accepte doar 300 de imigranti pe o perioada de 5 ani, insa nicio schimbare nu a avut loc in politica de imigrare a niponilor.

Imigratia ramane inca o tema controversata in randul japonezilor, cetatenii mandrindu-se cu munca lor originar japoneza, desi de cativa ani buni incoace exista o scadere tot mai accentuata a fortei de munca tinere.

In ciuda faptului ca nu accepta foarte multi refugiati, Japonia ramane unul dintre cei mai mari donatori pentru ajutorul umanitar international. Doar in 2016 Japonia a platiti catre Natiunele Unite 154 de miliarde de euro, conform Euronews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.