Fostul presedinte Barack Obama a criticat ordinul executiv semnat de actualul sef de stat care suspenda temporar programele de primire a refugiatilor si blocheaza intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari musulmane, inclusiv Iran, Irak si Siria, sustinand oamenii care s-au adunat, sambata noaptea, in principalele aeroporturi americane pentru a protesta, transmite CNN.

"Presedintele (Obama) nu este de acord in mod fundamental cu notiunea de discriminare impotriva persoanelor din cauza credintei sau a religiei lor", a declarat Kevin Lewis, purtatorul de cuvant al fostului presedinte.

Fara ca Donad Trump sa fie mentionat, Lewis a indicat ca Obama saluta "nivelul de mobilizare" din tara. Lewis a adaugat faptul ca Obama este de parere ca oamenii care protesteaza fac "exact ceea ce ar trebui sa aiba loc in momentul in care valorile americane sunt in pericol".


Aceasta este prima declaratie a fostului presedinte de cand a parasit Casa Alba, fiind si prima data cand critica actuala presedintie, incalcand in acest fel un protocol nescris al fostilor presedinti de a critica actualul Guvern.

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.