Premierul Theresa May a ajuns sambata dupa-amiaza in metropola Ankara, unde ar urma sa discute cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan semnarea unui posibil acord comercial intre Marea Britanie si Turcia dupa Brexit. Intalnirea dintre cei doi lideri are loc la scurt timp dupa ce Theresa May a discutat cu presedintele Donald Trump la Casa Alba, transmite BBC.

Reprezentantii Downing Street au explicat ca pe agenda discutiilor va fi o posibila relatie comerciala cu Turcia, dupa iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

De asemenea, premierul britanic va discuta si despre problemele de securitate cu liderul de la Ankara.

”Vor discuta o noua relatie comerciala si un parteneriat strategic de securitate”, a declarat purtatoarea de cuvant a Guvernului de la Londra.

Intalnirea dintre Theresa May si Recep Erdogan are loc la doar cateva zile dupa ce ministrul pentru Brexit, David Davis, a vorbit despre negocierea completa a unei ”runde globale de acorduri comerciale” in urmatoarele 12-24 de luni, care vor intra in vigoare dupa iesirea Marii Britanii din UE, scrie News.ro.

Premierul Theresa May a promis ca va declansa pana la finele lunii martie procedura de Brexit prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.