Presedintele moldovean, Igor Dodon, a declarat miercuri, in cursul unei intalniri cu studentii de la Universitatea de Stat de Relatii Internationale de la Moscova, ca nu va acredita noii ambasadori propusi de Guvern, pana cand nu va fi retras Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea.

Dodon a subliniat ca este inadmisibil ca un diplomat sa ramana in functie dupa ce a facut declaratii impotriva presedintelui.

Mai mult, seful statului moldovean a avertizat ca, daca vor mai aparea astfel de disensiuni intre Presedintie si Guvern, va cere organizarea unui referendum privind competentele presedintelui, relateaza Deschide.md.

"Am avut diferite initiative fata de Guvernul de la Chisinau. De exemplu, ambasadorul Republicii Moldova face o declaratie impotriva presedintelui tarii. Imaginati-va ca intr-un stat, un ambasador care este numit prin decret prezidential, critica presedintele. Ce reactie trebuie sa urmeze? Retragerea! Eu am propus sa fie retras ambasadorul. Am o intrebare simpla fata de prim-ministru - dar cum veti numi noii ambasadori? Veti fi nevoit peste doua saptamani sa acreditati noii ambasadori - 20 - 30 de ambasadori. Credeti ca eu voi semna decretele dumneavoastra?", a spus Igor Dodon la intalnirea cu studentii de la MGIMO, conform Ziare.com.

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea, a declarat, recent, intr-o emisiune la Digi24, ca disputa din jurul cetateniei lui Traian Basescu nu poate zdruncina ansamblul relatiei bilaterale dintre cele doua tari, dar estimeaza, pe baza celor spuse de unii experti, ca decretul semnat de presedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstitutional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.