Mai multi oameni au murit dupa ce un avion cargo al companiei Turkish Airlines s-a prabusit luni intr-o zona rezidentiala din apropiere de aeroportul Manas, din Kirgizstan, relateaza Reuters.

Echipe de interventie in situatii de urgenta au recuperat cadavrele pilotului si ale cel putin 15 localnici ale caror case se aflau in zona unde s-a prabusit Boeing-ul 747, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Printre victime se afla si copii, scrie BBC News.


Presa locala scrie ca avionul se indrepta spre Manas, aeroport aflat la 25 de kilometri nord de Biskek, de la Hong Kong. De la Manas, aeronava urma sa plece catre Istanbul.

Conditiile meteo erau dificile pentru zbor in momentul accidentului, dar cauza tragediei nu este cunoscuta deocamdata

Bilantul accidentului de avion din Kirgizstan a ajuns la 37 de morti, a anuntat Ministerul pentru Situatii de Urgenta de la Biskek, citat de DPA.

Un oficial citat de agentia rusa TASS a precizat ca aeronava, un Boeing 747 cargo, pare sa fi ratat pista.

Bilantul ar putea creste, in conditiile in care aeronava, care s-a prabusit intr-o zona rezidentiala, a distrus 35 de case.

Un incendiu care a izbucnit la impactul avionului cu solul a fost stins

Compania Turkish Airlines, care opera avionul, a transmis condoleante victimelor si si-a exprimat regretul pentru tragedie.

Ministerul Sanatatiii a precizat ca unul dintre cei patru membri ai echipajului aflati la bord a supravietuit, scrie News.ro.

Potrivit administratiei aeroportului Manas, avionul, un Boeing 747, urma sa faca o escala pe aeroportul aflat la circa 24 de kilometri de capitala Biskek, in drum de la Hong Kong la Istanbul. S-a prabusit cand a incercat sa aterizeze in conditii de ceata densa, la ora locala 7.31 (3.31 ora Romaniei).

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.