Operatoarea de televiziune Petra Laszlo, care a lovit si a pus piedica unor migranti ce fugeau de fortele de securitate de la frontiera dintre Serbia si Ungaria, a fost condamnata la trei ani de libertate conditionata pentru tulburarea ordinii publice. Jurnalista a declarat ca va face recurs, informeaza bbc.com.

In cazul in care in Petra Laszlo nu va recidiva in perioada de trei ani, condamnarea sa va fi anulata.

Petra Laszlo a fost demisa de N1TV, un post de televiziune maghiar cu simpatii nationaliste, dupa ce a fost filmata de alti jurnalisti, in septembrie 2015, lovind doua persoane, inclusiv o fetita, si punand piedica unui migrant cu un copil in brate.

Judecatorul Illes Nanasi a spus ca operatoarea de televiziune a avut un comportament contrar normelor sociale si a respins argumentul aparatorului ei, care a declarat ca Petra Laszlo a actionat in acel mod pentru a se proteja.

”M-am intors si am vazut cateva sute de persoane alergand agresiv spre mine. A fost incredibil de infricosator”, a spus operatoarea.

Petra Laszlo a aparut intr-o audiere la Szeged District Court prin intermediul unei conferinte video si a izbucnit in lacrimi de cateva ori. Ea a spus ca a primit amenintari cu moartea de la incident si ca a fost supusa unei campanii de ura impotriva ei.

Anul trecut, operatoarea TV a precizat intr-un interviu ca ii pare rau pentru actiunile sale.

”Sunt in soc in ceea ce priveste actiunile mele, dar si modul in care am fost tratata. Nu sunt lipsita de inima sau rasista. Sunt o femeie, o mama a unor copii, care si-a pierdut locul de munca pentru ca a luat o decizie proasta intr-un moment de panica”, a declarat Lazslo.

In luna octombrie 2016, Petra Laszlo a fost recompensata pentru un documentar despre Revolutia ungara din 1956 impotriva dominatiei sovietice. Opozitia ungara a protestat fata de recompensarea filmului ei cu un premiu finantat din fonduri publice.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.