Rusia a instalat rachete sol-aer (SAM) S-400, cel mai avansat sistem de aparare antiaeriana de care dispune, in suburbiile Moscovei, relateaza Russia Today. Sistemul se afla in stare de lupta.

„Echipele de lupta SAM din cadrul fortelor aerospatiale din regiunea Moscovei au instalat noul sistem de aparare antiaeriana S-400 Triumf, si sunt in stare de lupta, pentru apararea aeriana a Moscovei si a regiunii industriale centrale a Rusiei”, a anuntat Ministerul Apararii.

Noul sistem SAM a ajuns in decembrie in regiunea Moscovei de la Kasputin Yar, in sudul Rusiei, unde au fost testate cu succes.

„Principala sarcina a fortelor antiaeriene ale Fortelor Aerospatiale Ruse este apararea antiaeriana si apararea statului vital, centrele militare, industriale si energetice, precum si trupele fortelor armate si comunicatiile de atacuri aerospatiale”, a subliniat ministerul.

Sistemul Triumf, care a fost dezvoltat de compania Almaz Antei, este proiectat sa contracareze eventuale atacuri aeriene folosind rachete strategice, de croaziera, tactice si alte tipuri de rachete balistice, transmite Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.