Un arbore sequoia legendar, in al carui trunchi fusese scobit un tunel prin care putea trece o masina mica, a fost doborat de o furtuna puternica care au lovit California sambata noapte, scrie digi24.ro.

Arborele gigant, in varsta probabil de peste 1.000 de ani, era o atractie turistica inca din 1880. La sfarsitul saptamanii trecute, el a cedat in urma unei furtuni puternice.

Am pierdut un prieten drag astazi, Pioneer Cabin Tree, copacul prin care puteam trece cu masina nu a putut rezista naturii dezlantuite si s-a prabusit. Cand am ajuns acolo drumul se transformase in rau, toata poteca a disparut sub ape. Am vazut arborele la pamant, arata ca si cum plutea in mijlocul unui iaz", a spus Jim Allday, un voluntar al acestui parc din Sacramento.


In anul 1880, in trunchiul copacului a fost scobita o gaura, iar asta l-a transformat intr-o veritabila atractie turistica. Dupa ce au aparut masinile, responsabilii parcului le-au permis sa treaca pe sub copac, insa in ultimii ani acest obicei a fost interzis si doar turistii care mergeau la plimbare prin parc puteau trece pe sub arbore, mentioneaza sursa citata.

Nu se stie exact varsta arborelui, dar exista voci care spun ca acesta ar avea peste 1000 de ani. Arborii sequoia pot trai peste 3000 de ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.