Dylann Roof, autorul masacrului de la o biserica metodista din Charleston (Carolina de Sus), unde noua persoane au fost ucise intr-o atac rasial, a fost condamnat la moarte.

Roof a fost condamnat luna trecuta pentru 33 de acuzatii federale, inclusiv crima motivata de ura, dupa ce a deschis focul asupra a noua persoane de culoare dintr-un grup de studii biblice din biserica.

In momentul in care verdictul a fost citit, inculpatul, in varsta de 22 de ani, nu a aratat nicio emotie.

A impuscat enoriasii in timp ce se rugau

În data de 17 iunie 2015, Dylann Roof a stat timp de 40 de minute cu enoriaşii din biserica Emanuel AME din Charleston care s-au adunat pentru o intalnire de studiu biblic. Cand enoriasii au inchis ochii si au inceput sa se roage, Roof a deschis focul in biserica. Tanarul a apasat pe tragaci de 75 de ori, ucigand 9 persoane de culoare.

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.