Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis marti, 10 ianuarie a.c., un mesaj de condoleante Presedintelui Republicii Federale Germania, domnul Joachim Gauck, in urma incetarii din viata a fostului Presedinte al Republicii Federale Germania, Roman Herzog, se arata in comunicatul remis 9AM.ro de catre Administratia Prezidentiala.

„In aceste momente triste, doresc sa transmit, in numele poporului roman si al meu personal, cele mai sincere condoleante familiei indoliate, precum si intregului popor german. Roman Herzog, primul Presedinte ales al Germaniei reunificate, a fost o personalitate remarcabila, un avocat neinfricat al reformei economice intr-o perioada de stagnare si un promotor al reconcilierii istorice. In relatia bilaterala, a fost primul Presedinte al Germaniei reunificate care a vizitat Romania post-decembrista in 1995, devenind din acelasi an membru al Academiei Romane.”, se arata in mesajul Presedintelui Romaniei.

Herzog, care a fost presedinte al Germaniei in perioada 1994-1999, a fost unul dintre primii lideri care a vorbit despre rezistenta tarii la reforme, indicand spre problemele ridicate de birocratie si reglementare excesiva.

Fostul presedinte este cunoscut si pentru instituirea unei zile pentru comemorarea victimelor Holocaustului, stabilita pentru 27 ianuarie, data la care a fost eliberat lagarul de exterminare de la Auschwitz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.