Femeia de 67 de ani, Anastassia Ontou, din Grecia, a reusit sa duca sarcina pana la sapte luni si jumatate, cand a nascut prin cezariana o fetita perfect sanatoasa. “Ma simt mai mult bunica, nu ma simt mama. Fata mea a avut inima franta atunci cand a constatat ca nu poate purta ea o sarcina”, a declarat Anastassia, precizand insa ca decizia ei a fost usor de luat.

Constantina, fiica de 43 de ani a Anastassiei, a precizat ca intial a crezut ca mama ei este nebuna, scrie News.ro.

“Nu am mai plans asa de ani de zile, atunci cand am aflat ce vrea sa faca mama”, a spus Constantina. Femeia a incercat timp de sapte ani sa faca un copil, insa din pricina unei suferinte medicale grave, uterul ei a fost indepartat, nemaiputand purta o sarcina.

Doctorul Konstantinos Pantos, coordonatorul Centrului de Reproducere Umana Genesis Atena, unul dintre renumitii specialisti in infertilitate, s-a ocupat atat de procedura de reproducere asistata, cat si de supravegherea sarcinii.

Medicul Pantos a recunoscut ca a avut retineri atunci cand a fost vorba despre aceasta sarcina, dar ca ea a reprezentat si o adevarata provocare medicala.

"Avand in vedere varsta mamei purtatoare, a fost pentru prima oara cand a fost necesar un acord al judecatorilor. Conform recordurilor mondiale, este cea mai in varsta mama surogat care a dus la final o sarcina”, a precizat dr. Konstantinos Pantos, potrivit sursei citate.

Medicul grec Pantos a fost si autorul altor premiere medicale.

Astfel, in 2004, intr-o clinica din Grecia, medicul Pantos a contribuit la nasterea primului copil perfect sanatos dintr-o familie purtatoare a sindromului Leber (o boala genetica ce duce la orbire) si care mai avea doi copii orbi.