Premierul britanic Theresa May a dat cel mai clar semnal de pana acum ca Marea Britanie va parasi piata unica odata cu iesirea din Uniunea Europeana.

May a declarat in primul sau interviu acordat in 2017 pentru The Guardian ca nu este interesata sa mentina "bucatele din statutul de membru al UE" si a indicat ca recastigarea controlului asupra politicii de imigratie in negocierile de Brexit - o solicitare incompatibila cu apartenenta piata unica - va fi o prioritate.

May a facut aceste declaratii la doar o ora dupa ce premierul Scotiei a declarat intr-un interviu ca promisiunea de a organiza un al doilea referendum pentru independenta in cazul in care Scotia va fi scoasa din piata unica nu este doar o amenintare fara fond, adaugand ca nu este pregatita sa vada "Scotia aruncata de pe marginea unei stanci din cauza unui Brexit dur".

"Oamenii vorbesc in termeni ca si cum parasim UE insa vrem sa pastram unele bucatele din statutul de membru al UE. Plecam. Iesim. Nu vom mai fi membri UE. Vom avea control asupra granitelor, control asupra legilor noastre", a mai declarat May.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.