La trei zile dupa atacul din Clubul Reina din noaptea de Anul Nou in care 39 de persoane si-au pierdut viata, Parlamentul turc a decis sa aprobe prelungirea cu inca trei luni a starii de urgenta instaurate dupa tentativa esuata de lovitura de stat din luna iulie.

Pe 12 octombrie, Parlamentul a mai votat pentru prelungirea starii de urgenta cu trei luni.

Starea de urgenta confera puteri speciale Guvernului prin care sa concedieze functionari si sa inchida asociatii si grupuri media. In plus, le permite autoritatilor sa prelungeasca detentia persoanelor fara sa le inculpe, noteaza romanialibera.ro. Ministrul turc al justitiei, Bekir Bozdag, a declarat ca, in total, peste 26.000 de persoane au fost retinute in legatura cu lovitura de stat esuata.

Partidul Republican al Poporului (CHP) si Partidul Democratic al Poporului (HDP), prokurd, au votat impotriva prelungirii, fiind de parere ca sunt restranse drepturile omului si libertatea de expresie.

Prelungirea urmeaza sa intre in vigoare de la 20 ianuarie si va fi valabila pana la 20 aprilie, scrie antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.