Nu exista dovezi care sa sugereze ca atacurile informatice ruse au influentat rezultatul alegerilor prezidentiale din Statele Unite si ar fi iresponsabil ca autoritatile sa traga concluzii inainte de primirea unui raport oficial al serviciilor de informatii, a declarat purtatorul de cuvant al lui Donald Trump, Sean Spicer, citat de Reuters.

„Sunt zero dovezi ca au inflentat alegerile”, a spus Spicer.

„Ideea ca tragem concluzii inainte sa avem raportul final este iresponsabila”, a subliniat purtatorul de cuvant.

Sean Spicer, care va deveni secretar de presa al Casei Albe dupa investirea in functie a lui Donald Trump, pe 20 ianuarie, a precizat ca presedintele-ales va studia raportul serviciilor de informatii dupa publicarea acestuia in cursul acestei saptamani.

Trump a avertizat ca ar fi o greseala ca Rusia sa fie acuzata pripit pentru atacurile informatice vizand Partidul Democrat.

In weekend, presedintele-ales a insistat ca el stie „lucruri pe care alti oameni nu le stiu” si le va divulga o parte dintre aceste informatii marti sau miercuri. El nu a oferit alte detalii.

„Va discuta despre concluzii si cum crede el ca stau lucrurile”, a afirmat Spicer.

Trump, care a pledat pentru relatii mai stranse cu presedintele rus Vladimir Putin, a minimalizat scandalul atacurilor informatice

Saptamana trecuta, presedintele Barack Obama a expulzat 35 de diplomati rusi suspectati de spionaj si a impus sanctiuni vizand agentiile ruse de informatii, pentru presupusa implicare a Kremlinului in atacurile informatice menite, potrivit CIA, sa il ajute pe republicanul Donald Trump sa o infranga pe democrata Hillary Clinton in alegerile din 8 noiembrie, scrie News.ro.

Congresmeni din ambele partide si-au exprimat ingrijorarea fata de o presupusa interferenta rusa, indiferent daca aceasta a influentat sau nu rezultatul final.

Republicanul John McCain, presedintele Comisiei Senatului pentru Armata, a programat pentru joi o audiere privind amenintarile informatice externe.

Noul Congres, ales pe 8 noiembrie, va fi investit in functie marti.

Politia antiterorista turca a desfasurat in cursul noptii de luni spre marti o operatiune la Istanbul, in timp ce continua cautarile pentru gasirea autorului atentatului din noaptea de Anul Nou, in care au fost ucise 39 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.