Barbatul retinut in vestul Germaniei pentru finantarea terorismului este un sirian de 38 de ani, care este acuzat ca a propus organizatiei Statul Islamic sa comita mai multe atentate folosind camioane-capcana, in schimbul sumei de 180.000 de euro, au anuntat Politia si Parchetul de la Berlin, citate de AFP.

Barbatul a fost plasat duminica in arest preventiv pentru “finantarea terorismului”, o infractiune pasibila cu pana la 10 ani de inchisoare, care acopera atat oferirea de bani pentru un atentat, cat si solicitatea de bani.

Potrivit Parchetului din Sarrebruck, nu exista dovezi privind o “pregatire concreta” a unui atac, desi sirianul, un solicitant de azil care a ajuns la sfarsitul lui 2014 in Germania, a trimis si primit mai multe mesaje de la un alt sirian “pe care il stia in masura sa obtina bani pentru finantarea de acte teroriste de la ISIS”. Cei doi au folosit serviciul de mesagerie criptata Telegram.

Mai exact, suspectul a cerut 180.000 de euro pentru “furnizarea si pregatirea” mai multor camioane pline cu explozibili, cu care sa intre in multime si sa ucida un numar mare de persoane de alta religie decat cea musulmana, au explicat procurorii.

Suspectul a evaluat pretul unui camion la 22.500 de euro si intentiona sa umple fiecare vehicul cu pana la 500 de kilograme de explozibili, scrie News.ro.

El a propus sa lanseze atacuri in Germania, Franta, Belgia si Olanda.

Politia germana a primit un pont de la un informator in legatura cu suspectul, pe care l-a arestat sambata, la locuinta sa din Sarrebruck, in jurul orei locale 4 (5 ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.