Un numar de 50 de marocani si cinci politistii de frontiera spanioli au fost raniti atunci cand 1 100 de migranti africani au incercat, in prima zi a lui 2017, sa ia cu asalt granita si sa patrunda cu forta in orasul spaniol Ceuta (enclava spaniola situata pe coasta marocana a Africii).

Doar doi au avut succes, dar au fost raniti cand au sarit gardul inalt de sase metri si au avut nevoie de tratament la spital. Un gardian si-a pierdut un ochi, a spus oficiali locali citati de BBCNews online.

Incercarea vine dupa ce mai mult de 400 de migranti au reusit sa treaca granita in Ceuta in luna decembrie anul trecut.

Sute de migranti din Africa sub-sahariana care traiesc ilegal in Maroc incearca sa intre Ceuta si Melilla, o alta enclava spaniola, in speranta ca vor ajunge in Europa.

Enclavele sunt singurele teritorii UE din Africa si constituie un punct de atractie pentru imigranti.

Dar, majoritatea sunt prinsi si intorsi in Maroc, in timp ce cei care reusesa sa treaca peste gardurile de la frontiera sunt in cele din urma repatriati sau eliberati, informeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.