Ultimul bilant al atacului armat comis in noaptea de Revelion intr-un club din Istanbul in care se aflau cateva sute de oameni a ajuns la 39 de morti si 69 de raniti, potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, citat de Reuters.

Conform sursei citate, pana in prezent au fost identificate 21 din cele 39 de persoane care si-au pierdut viata in urma atacului armat. Dintre acestea, 15 sau 16 persoane sunt cetateni straini.

De asemenea, alti 69 de oameni sunt raniti si spitalizati.

Ministrul turc de Interne a mai anuntat ca atacatorul este cautat in continuare de fortele de ordine.

Atacul armat a avut loc in noaptea de Revelion, in jurul orei locale 01.30, in clubul Reina, aflat pe malul european al Bosforului. Aproximativ 500 - 600 de persoane sarbatoreau trecerea dintre ani in clubul din Istanbul, cand un barbat inarmat a intrat in local si a deschis focul, incepand sa traga la intamplare in multime.

”Un terorist cu o arma care avea teava lunga... a dus la capat in mod brutal si salbatic acest atac, dupa ce a deschis focul spre persoane care erau aici pur si simplu pentru a sarbatori Anul Nou”, a declarat guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin.

Unii martori sustin ca atacatorul vorbea in limba araba, insa informatia nu a fost confirmata oficial, iar pentru a scapa cu viata unele persoane aflate in club au sarit in apele Bosforului.

Conform autoritatilor, atacatorul a intrat in clubul de noapte imbracat in costum de Mos Craciun si a impuscat mai intai un politist si un civil care erau in fata localului.

Clubul Reina, unde a avut loc atacul, este unul select, fiind frecventat si de foarte multi cetateni straini, si se afla pe malul Bosforului, langa primul pod construit peste stramtoarea care separa Europa de Asia.

La istanbul, pana la 25.000 de politisti au fost mobilizati in perioada sarbatorilor de iarna.

Autoritatile turce au luat masuri de securitate suplimentare in noaptea dintre ani in urma atentatelor numeroase comise in ultimele luni de jihadistii Statului Islamic, dar si de militantii kurzi de la PKK. Circulatia rutiera a fost oprita pe mai multe artere care duc spre centrul Istanbulului, dar si in Ankara. Mai mult, pana la 17.000 de ofiteri de politie au fost desfasurati in noaptea dintre ani pe strazile din metropola situata pe malul Bosforului.

Citeste si:
Atac armat la o biserică Martorii lui Iehova din Hamburg. Opt...
Atac armat la o biserică...

Jihadistii Statului Islamic au comis in luna iulie un atentat sangeros la aeroportul international Ataturk din apropiere de Istanbul. Un numar de 45 de persoane si-au pierdut viata in atacul armat din terminalul aeroportului Ataturk.

De asemenea, atacul armat din clubul de noapte are loc la aproape doua saptamani de la asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov in Ankara.

Turcia face parte din coalitia internationala care bombordeaza pozitiile jihadistilor Statului Islamic din Siria si Irak. De asemnea, soldatii turci au lansat la finele lunii august o campanie militara impotriva jihadistilor din apropierea frontierei cu Turcia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.