Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat ca are dovezi ca o coalitie condusa de SUA le ofera sustinere gruparilor teroriste, inclusiv Statului Islamic si gruparilor militante kurde YPG si PYD, relateaza Reuters.

„Ne-au acuzat pe noi de sustinerea ISIS. Acum ei ofera sustinere gruparilor teroriste, inclusiv ISIS, YPG, PYD. Este foarte clar. Avem dovezi confirmate, cu imagini, fotografii si inregistrari video”, a spus Erdogan, intr-o conferinta de presa la Ankara, potrivit News.ro.

La randul sau, Ministerul rus de Externe a avertizat, marti, ca interpreteaza decizia SUA de a relaxa restrictiile privind furnizarea de arme catre sirienii rebeli drept un “act ostil” ce ameninta siguranta avioanelor de lupta si personalului militar rus. Potrivit ministerului, administratia Obama incearca sa complice situatia din lume inainte de investirea lui Donald Trump, pe 20 ianuarie.

Luna aceasta, Obama a ridicat o serie de restrictii privind livrarile de arme catre rebeli sirieni.

Kremlinul, a carui aviatie sustine Guvernul presedintelui Bashar al-Assad, considera ca o astfel de masura este riscanta si ca armele ar putea ajunge in mainile “teroristilor”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.