Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat ca a semnat decretul de demitere a ministrului Apararii, Anatol Salaru, informeaza protv.md.

"Am semnat decretul privind demisia din functie a ministrului de faima proasta Salaru. Ii multumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers si ii sugerez sa o faca si in raport cu ceilalti ministri liberali din cabinetul actual.

Reamintesc ca acest ministru este cel care a cochetat cu NATO stiind foarte bine ca sintem o tara neutra conform Constitutiei Republicii Moldova, a favorizat si a stat in avangarda aparitiei tehnicii militare americane in Piata Marii Adunari Nationale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificata altfel decit o provocare. A pledat si pledeaza deschis pentru unirea Republicii Moldova cu Romania. A disponibilizat numerosi profesionisti din sistemul de aparare si securitate de stat, inlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal si ideologiei unioniste.

Toate aceste lucruri sint incompatibile in mod categoric cu atributiile functionale ale unui ministru in domeniul apararii al unui stat independent si suveran, care are specificate clauze clare in Constitutie cu privire la neutralitate", a scris Dodon pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.