O lucratoare umanitara franco-elvetiana a fost rapita sambata dupa-amiaza in Mali, in nordul tarii, a anuntat duminica un purtator de cuvant al Ministerului pentru Securitate, relateaza Reuters.

Rapitorii nu au fost identificati, iar motivul rapirii era necunoscut, a precizat comandantul Baba Cissé.

”Avem aceasta informatie si o verificam”, a declarat o sursa diplomatica de la Paris.

Potrivit unui post de radio din regiunea Gao, lucratoarea umanitara este afiliata ONG-ului Aide Gao, o organizatie mica de ajutorare a copiilor care sufera de malnutritie.

Ea a fost rapita de un grup de barbati care a venit cu o camioneta Toyota, potrivit postului de radio.

Mali si mai ales partea de nord a tarii este, in ultimii ani, tinta unor atacuri frecvente din partea unor combatanti jihadisti.

Gao, cucerit de luptatori islamisti in 2012, este considerat unul dintre orasele cele mai sigure din nordul tarii.

In oras sunt numeroase posturi de control ONU, membri ai fortelor franceze, prezente in cadrul operatiunii antiteroriste regionale Barkhane, si forte nationale.

Insa orasul este vizat frecvent de atacuri, transmite News.ro.

La sfarsitul lui noiembrie, un atac cu camion-capcana, revendicat de o organizatie cu legaturi cu Al-Qaida in Magrebul Islamic (AQMI), a vizat aeroportul din Gao, in care au fost distruse birourile Misiunii ONU de Pace, situate peste drum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.