O aeronava care efectua o cursa interna in Libia, de la Sebha la Tripoli, este posibil sa fi fost deturnata si redirectionata in Malta, a anuntat premierul maltez Josoph Muscat, citat de ITV. In avion sunt 111 pasageri si 7 membri ai echipajului.

UPDATE Piraţii aerului cer eliberarea din inchisoare a fiului lui Gaddafi.

UPDATE Premierul Maltei, Joseph Muscat, a anuntat ca piratii aerului au eliberat un al doilea grup de 25 de pasageri de la bordul aeronavei libiene Afriqiyah Airways. Initial, piratii aerului au eliberat un alt grup de 25 de pasageri, reprezentat in special de femei si copii, transmite Reuters.

De asemenea, mai multi barbati au parasit aeronava dupa eliberarea celui de-al doilea grup de pasageri. Numarul total al pasagerilor eliberati a ajuns in acest moment la 65 de persoane.

STIRE INITIALA Unul dintre piratii aerului de la bord a anuntat ca are o grenada, scria Times of Malta. El a adaugat ca este un sustinator al fostului dictator Muammar Gaddafi si ca ar fi dispus sa elibereze pasagerii, dar nu si membrii echipajului, daca cererile sale vor fi indeplinite.

Cererile nu sunt clare, deocamdata.

Aeronava companiei Africa Airways, care se indrepta spre Tripoli, a traversat Marea Mediterana si a aterizat in Malta. Autoritatile de la Valleta au dat asigurari ca au luat masurile de urgenta necesare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.