Operatiunea de evacuare a zecilor de mii de oameni din estul Alepului, precum si din doua sate siite aflate in provincia Idlib, s-a incheiat la o saptamana de la lansare, a anuntat joi Comitetul International al Crucii Rosii, citat de Reuters.

"Toti civilii care au vrut sa fie evacuati au fost, precum si cei raniti si combatantii”, a spus purtatoarea de cuvant a organizatiei, Krista Armstrong, potrivit News.ro.

Agentia, in colaborare cu Semiluna Rosie siriana, au condus operatiunea complexa desfasurata in conditii de iarna.

Persoanele evacuate au fost transportate in zone rurale aflate sub controlul rebelilor la vest de Alep si in provincia Idlib.

Armata siriana a anuntat, joi seara, ca a preluat controlul asupra Alepului, dupa ce ultimii rebeli au fost evacuati din orasul distrus.

In vestul orasului oamenii au sarbatorit cu petreceri si artificii

In vestul orasului, controlat de Guvern pe tot parcursul razboiului, oamenii au iesit in strada si au sarbatorit cu focuri de arma, artificii si petreceri de strada.

Multimea a dansat, a cantat si a fluturat drapele si portrete ale lui Assad. Sustinatorii Guvernului au scandat sloganuri laudand armata si presedintele.

Pierzandu-si bastionul - care a devenit o ruina din cauza bombardamentelor violente -, rebeliunea cunoaste astfel cea mai grava infrangere de la inceputul razboiului.

Aceasta reprezinta o victorie majora a presedintelui Bashar al-Assad, a carui campanie a fost sustinuta aeriana de Rusia, iar terestru de Iran si Hezbollahul libanez.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.