Suspectul atacul cu camion de luni de la Berlin a fost supravegheat sub acoperire timp de mai multe luni anul acesta, relateaza The Associated Press.

Procuratura din Berlin a declarat miercuri pentru The Associated Press, intr-un comunicat, ca au lansat o ancheta impotriva lui Anis Amri pe 14 martie, in urma unui pont de la agentii federale in domeniul securitatii, scrie News.ro.

Procuratura a fost avertizata ca Amri, care era considerat o potentiala amenintare de catre autoritatile din landul Renania de Nord-Westfalia, ar fi putut sa planuiasca o spargere cu scopul de a face rost de bani pentru a achizitiona arme automate pe care sa le foloseasca intr-un atac.

Aceasta supraveghere a aratat ca Amri era implicat in traficul de droguri, intr-un parc din Berlin, si intr-o incaiereare intr-un bar, insa nu s-au gasit probe care sa confirme avertismentul initial.

Obsevarea acestuia a fost oprita in septembrie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.