Numarul persoanelor din Rusia care au murit dupa ce au baut ulei de baie cu metanol a crescut la cel putin 58 de oameni, scrie presa locala citata de BBC News.

UPDATE 22.12, ORA 11:30 Numarul rusilor care au murit dupa ce au baut ulei de baie cu metanol a crescut la 71, au anuntat autoritatile joi, relateaza Le Parisien. In total, 117 persoane au fost intoxicate din week-end pana joi.

Alti 37 de oameni s-au imbolnavit si majoritatea primesc inca tratament. Jumatate dintre ei au sanse minime de supravietuire, a spus ministrul Sanatatii, Oleg Iarosenko.

Oamenii au ajuns la spital in weekend, dupa ce au baut un lichid prezentat drept ulei de baie cu paducel, a anuntat Comitetul rus de Ancheta, intr-un comunicat. Majoritatea victimelor au intre 35 si 50 de ani.

Un supravietuitor de 33 de ani a povestit ca a baut numai o cantitate mica de ulei de baie, dar a doua zi si-a pierdut vederea.

Persoanele care au vandut uleiul de baie au fost arestate

Politia a descoperit anterior atelierul ilegal unde era produs uleiul de baie si i-a arestat pe proprietari.

Potrivit autoritatilor, pe eticheta uleiului scrie ca nu trebuie baut, deoarece contine metanol, o substanta toxica folosita cu antigel. Unii beau, insa, metanol deoarece este ieftin.

Potrivit Siberian Times, otravirea in masa “este cel mai grav astfel de caz din istoria moderna a Rusiei”.

Parfumurile ieftine si lotiunile cu alcool sunt vandute fara restrictiile care se aplica bauturilor spirtoase si sunt consumate uneori de rusii saraci.

Analistii spun ca pana la 12 milioane de rusi beau inlocuitori ieftini de alcool. Doi ani de sanctiuni economice impuse de Occident au inrautatit situatia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.