Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la un spital din Turcia, dupa ce a fost impuscat mortal de un atacator armat intr-o galerie de arta din Ankara. In urma acestui tragic incident, reactiile presedintilor Recep Tayyip Erdogan si Vladimir Putin nu au intarziat sa apara.

Vladimir Putin a declarat: "Crima comisa este o provocare clara care a vizat sa zdruncine relatiile dintre Rusia si Turcia. si procesul de pace din Siria. In acest caz, exista o singura solutie: intensificarea luptei impotriva terorismului, iar banditii vor simti durerea pe pielea lor."

La randul sau, presedintele Erdogan sustine ca "relatia noastra cu Rusia este foarte importanta pentru noi si cruciala pentru aceasta regiune. Asadar, le spun celor dornici de slabire a relatiilor noastre: toate asteptarile voastre nu se vor realiza!"

Presa turca a relatat ca atacatorul inarmat a fost neutralizat dupa interventia fortelor speciale, iar salvatorii l-au transportat la spital pe ambasadorul Karlov.

Se pare ca atacatorul a reusit sa intre in cladire cu ajutorul unei legitimatii de politist. Atunci cand a tras in acesta a spus: "Nu uitati de Alep! Nu uitati de Siria! Allah este mare!"

Invitatii au inceput sa fuga din galeria de arta, dupa ce atacatorul a tras mai multe focuri de arma in aer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.