Un atacator sinucigas a ucis duminica cel putin 49 de militari si a ranit alti aproximativ 50 in portul yemenit Aden (sud), relateaza AFP si BBC News.

Militarii stateau la coada sa-si primeasca solda, in apropierea unei baze militare.

Atacatorul s-a amestecat in multimea de militari, la baza al-Solban din cartierul al-Arish, a declarat un oficial.

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul si a anuntat ca a omorat 70 de ”apostati”

Acest atac are loc dupa ce in urma cu opt zile a fost comis un carnagiu asemanator.

Aceeasi baza a fost vizata pe 10 decembrie intr-un atac, revendicat de Statuil Islamic, in care au fost ucisi 48 de militari, scrie News.ro.

Pe 29 august, un atac sinucigas in oras, revendicat de Statul Islamic, s-a soldat cu cel putin 71 de morti la un centru de recrutare al armatei.

Adenul se afla sub controlul diverselor factiuni loiale Guvernului recunoscut international al presedintelui Abdrabbuh Mansour Hadi. Ele lupta impotriva rebelilor siiti huthi si aliatilor acestora, care au cucerit capitala yemenita Sanaa in 2014, iar ulterior portiuni vaste din nord-vestul Yemenului.

Statul Islamic si Al-Qaida au profitat de pe urma conflictului si si-au consolidat prezenta in sudul tarii, iar Statul Islamic a incercat in ultimii ani sa inlocuiasca Al-Qaida ca organizatie dominanta in regiune.

Potrivit ONU, peste 7.000 de oameni, cea mai mare parte civili, au fost ucisi in conflictul din Yemen

O coalitie condusa de Arabia Saudita si sustinuta de Statele Unite si Marea Britanie efectueaza o ampla campanie de bombardamente in regiune si este acuzata de observatori internationali ca vizeaza zone in care locuiesc civili.

Amploarea crizei umanitare din Yemen este imensa - peste trei milioane de persoane si-au parasit locuintele, iar 18,8 milioane de yemeniti, reprezentand 69% din populatia tarii, au nevoie de asistenta umanitara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.