Cineastul Michael Moore, un celebru autor de filme documentare nominalizate si premiate cu Oscar, i-a avertizat pe compatriotii lui americani, indemandu-i sa ”isi pazeasca spatele”, deoarece presedintele ales Donald Trump le ”va aduce moartea”.

Intr-un mesaj pe care l-a publicat pe pagina sa de Facebook, Michael Moore a spus ca a devenit tot mai ingrijorat din cauza lipsei de interes pe care Donald Trump o manifesta fata de securitatea nationala.

Recent, noul presedinte al SUA a marturisit ca nu participa la sedintele zilnice de informare pe chestiuni de securitate, deoarece nu are nevoie sa fie informat ”din nou si din nou despre acelasi lucru”, scrie News.ro.

Michael Moore considera ca aceasta atitudine va afecta profund Statele Unite dupa ce Donald Trump isi va prelua prerogativele prezidentiale in luna ianuarie.

”Asadar, compatriotii mei americani, atunci cand urmatorul atac terorist se va produce - si se va produce, stim cu totii acest lucru - si dupa ce tragedia se va fi petrecut, dupa acele morti si distrugeri care ar fi putut fi prevenite, il veti vedea pe Donald Trump actionand foarte repede pentru a da vina pe toata lumea cu exceptia lui. Va suspenda drepturile constitutionale. Va inlatura pe oricine pe care el il considera o amenintare. Va declara razboi, iar Congresul lui - dominat de Partidul Republican - il va sustine. (...)

Era datoria ta sa fii atent, sa aperi tara, dar tu erai prea ocupat sa scrii mesaje pe Twitter si sa il aperi pe Putin si sa numesti membri ai unui cabinet care vor distruge realizarile acestui guvern. Nu ti-ai facut timp pentru informarea zilnica despre siguranta nationala”, s scris Michael Moore, pe Facebook.


Regizorul Michael Moore a fost premiat cu Oscar pentru documentarul ”Bowling for Columbine” (2002). A fost din nou nominalizat la Oscar in 2008 cu documentarul ”Sicko”. Printre celelalte documentare celebre ale sale se numara productii precum ”Fahrenheit 9/11” (2004), ”Capitalism: A Love Story” (2009) si ”Where To Invade Next” (2015).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.