Ministrul german al Apararii Ursula von der Leyen a provocat indignare in Arabia Saudita, unde a refuzat sa poarte un hijab in timpul unei vizite oficiale, dupa ce Merkel a indemnat la interzicerea purtarii valului islamic in Germania.

Oficialul german a starnit un val de indignare in statul islamic, dupa intalnirea avuta cu printul mostenitor Mohammed bin Salman al Saud. Atat ea, cat si membre ale echipei sale au refuzat sa se confomeze traditiilor din Arabia Saudita, desi a declarat in mai multe randuri ca respecta regulile din tara.

Vizita vine dupa un moment destul de important in diplomatia cu Orientul Mijlociu, intrucat Angela Merkel a declarat recent ca vrea interzicerea burkii in Germania.

Potrivit unor surse locale, Ursula von de Leyen a spus ca "nicio femeie din delegatia mea nu va fi obligata sa poarte abaya, deoarece dreptul de a-si alege tinuta este un drept impartasit in mod egal de femei si barbati".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.