Uniunea Europeana va permite in curand cetatenilor ucraineni si georgieni sa calatoreasca in statele blocului comunitar fara a avea nevoie de vize, dupa ce s-a ajuns la un acord pentru a pune capat unei dispute interne, care a blocat pana acum respectarea promisiunilor facute la Kiev si Tbilisi, transmite Reuters.

Negocierile dintre statele UE si Parlamentul European s-au prelungit tarziu in noapte la Bruxelles. Insa, partile implicate au ajuns la un compromis cu privre la termenii si mecanismul care urmeaza sa fie utilizat pentru a ridica regimul vizelor in cazul unor urgente, scrie News.ro.

Ucraina si Georgia incearca de cativa ani sa se indeparteze de Moscova in schimbul unor relatii mai apropiate cu Uniunea Europeana. Insa, ucrainenii si georgieni si-au exprimat anterior frustrarea vizavi de esecul inregistrat de liderii europeni in respectarea promisiunii de ridicare a vizelor de calatorie.

Dupa criza migrantilor, statele europene s-au aratat mai precaute fata de decizia de a ridica vizele de calatorie pentru aproximativ 45 de milioane de ucraineni si 5 milioane de georgieni.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.