O surpriza neasteptata vine din partea renumitului cotidian britanic The Independent, care publica un mesaj din partea fostului ministru britanic pentru Europa.

"Dupa alegerea unui presedinte si a unui prim-ministru pro-rusi in Moldova si Bulgaria, exista un sentiment de calm in capitalele europene cand se priveste asupra Romaniei, intrucat exista posibilitatea ca acolo sa fie instalat un prim-ministru pro-UE si pro-NATO, dupa alegerile din 11 decembrie", incepe Denis Macshane in mesajul sau publicat de The Independent.

"Dragnea, 52 de ani, este un inginer cu un istoric bogat in poltica locala si regionala din Romania post-comunista, unde a fost chiar si ministru. (...) Dragnea spera sa castige alegerile din Romania prin promovarea valorilor europene si trans-atlantice si prin transformarea Romaniei intr-o tara cu o voce serioase la masa internationala", continua fostul ministru britanic.

"Economia Romaniei este una dintre cele mai prolifice din interiorul UE cu o crestere de 25% in ultimii 5 ani, (...) iar Dragnea vrea sa creeze un Fond Suveran National de Investitii prin care sa listeze la Bursa cele 200 de companii in care statul roman este inca actionar", mai precizeaza Denis Macshane.

Autorul continua cu mai multe precizari din programul politic al PSD si chiar indrazneste sa-i compare planurile de guvernare cu cele ale lui Margaret Thatcher. Confuzia este cu atat mai mare cu cat, in momentul de fata, liderul social-democrat nu poate ocupa functia de prim-ministru al Romaniei intrucat este condamnat pentru incalcarea legii la referendumul pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu.

Fostul ministru britanic mai spune ca "tarile UE vor fi inclinate sa ajute Romania", intrucat patria noastra va fi cea care va securiza granita de est a Uniunii.

"Este foarte diplomat in privinta Brexit, insa a promis ca se va asigura de situatia romanilor din Marea Britanie.", mai spune Denis Macshane.

Fostul ministru britanic pentru Europa conchide cu ideea ca Dragnea este un pro-european garantat si ca Romania ramane o tara stabila si un aliat al Vestului.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Insa Denis MacShane, fostul parlamentar laburist, are propriile sale probleme cu legea, acesta fiind condamnat la sase luni de inchisoare in 2013 pentru contabilitate mincinoasa, dupa ce procurorii britanici au descoperit ca a falsificat un numar de 19 facturi pentru deconturi, cu o valoare de aproximativa 13.000 de lire sterline, potrivit The Guardian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.