Un avion al companiei Pakistan International Airlines (PIA) la bordul caruia se aflau 47 de pasageri a disparut miercuri, de pe radare, a anuntat un purtator de cuvant al companiei aeriene, potrivit The Independent.

Update- 17.25- Pana la acest moment militarii pakistanezi au reusit sa recupereze 21 de cadavre, iar eforturile de salvare inca continua.

"PIA face tot posibilul pentru a ajuta familiile pasagerilor si membrii echipajului", au declarat oficiali ai companiei aeriane.

Update 15.25- Guvernul pakistanez a confirmat oficial prabusirea avionului. Din primele informatii reiese ca nu exista supravietuitori.

La bordul avionului se afla Junaid Jamshed, un faimos cantaret pakistanez, care era si preot.

"Toate corpurile sunt arse, de nerecunoscut", a declarat Taj Muhammad Khan, un oficial guvernamental, care s-a prezentat la locul accidentului. Acesta a adaugat ca martorii sustin ca "aeronava s-a prabusit intr-o zona muntoasa, iar inainte de a se lovi de sol era in flacari".

Laiq Shah, un oficial al politiei din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a declarat ca avionul s-a prabusit in zona provinciei Havelian.

"Echipele de salvare ajung la locul accidentului, iar apoi vom sti mai multe", a declarat pentru Reuters purtatorul de cuvant al Autoritatii Aviatiei Civile.


Avion disparut de pe radare

Avionul PK 116 efectua o cursa pe ruta Chitral-Islamabad.

Rapoartele initiale indicau un numar de 37 de pasageri in avion, insa Geo News si Dawn News au aratat ca 47 de persoane se aflau la bordul aeronavei disparute.

Avionul a disparut de pe radare la scurt timp dupa ce a decolat de pe un aeroport din din regiunea Chitral, din nordul Pakistanului, noteaza antena3.ro.

Geo News, care citeaza surse din sectorul aviatiei civile, a declarat ca avionul a pierdut contactul cu autoritatea aviatica civila in jurul orei 04:30.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.