Autoritatile americane au anuntat implementarea unor masuri de securitate suplimentare la reteaua de trenuri subterane ”Red Line” din Los Angeles, dupa ce un stat strain a trimis informatii legate de existenta unei amenintari teroriste specifice asupra metroului din metropola americana, transmite Reuters.

”Amenintarea este una iminenta si... foarte specifica. Insa credibilitatea informatiilor trebuie sa fie verificata”, a declarat seful Departamentului de Politie din Los Angeles (LAPD), Charilie Beck.

Autoritatile locale au precizat ca o agentie de securitate dintr-un stat tert a atras atentia agentiilor FBI asupra amenintarii teroriste de la metroul din Los Angeles.

Agentii de securitate din respectiva tara au primit un apel anonim in limba engleza, de la un barbat care sustinea ca un atac terorist este iminent asupra sistemului de trenuri subterane din metropola americana.

Apelantul nu a amenintat ca va comite personal un atentat terorist

”Red Line” este o retea de trenuri subterane, care fac legatura intre centrul metropolei Los Angeles si cartierele nordice, inclusiv Hollywood. Peste 145.000 de pasageri utilizeaza zilnic sistemul de transport in comun, scrie News.ro.

Beck a precizat ca masuri suplimentare au fost luate in special la statiile Universal City/ Studio City.

”Veti vedea masuri de securitate suplimentare, dar sunt doar o precautie. Toata lumea ar trebui sa-si vada de rutina”,
a declarat seful LAPD.

Acesta a indemnat la calm in randul locuitorilor din Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.