Presedintele Parlamentului European a promulgat joi bugetul Uniunii Europene, care se ridica la 157,9 miliarde de euro, conform unui compromis intre eurodeputati si statele membre, informeaza Agerpres, citand AFP.

Parlamentul European a adoptat cu majoritate de voturi (438 pentru, 194 impotriva si 7 abtineri) angajamentul bugetar (sume prevazute pentru programe care se pot extinde pe mai multi ani), inainte ca acesta sa fie semnat de Martin Schulz.

Platile prevazute pentru 2017 (sumele efectiv cheltuite) se ridica la 134,5 miliarde de euro, conform HotNews.

La inceputul procedurii bugetare, comisia Europeana a propus un angajament bugetar global de 157,7 miliarde de euro si 134,9 miliarde in ceea ce priveste platile in 2017..

Statele membre, reunite in cadrul Consiliului, au cerut reducerea acestor sume , estimand ca CE a suprestimat nevoile mai multor domenii. Parlamentul a considerat ca dimpotriva, suma ar fi trebuit sa fie mai mare.

"Ne-am atins obiectivele. Bugetul pentru 2017 este clar axat pe prioritatile noastre de a stimula cresterea, crearea de locuri de munca, mai ales pentru tineri, si pe lupta impotriva crizei migratiei", a declarat joi social democratul Jens Geier, raportorul principal pentru buget.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.