O explozie puternica a unei masini-capcana, care s-a produs in apropierea biroului guvernatorului din orasul turc Adana a ucis doi oameni si a ranit alti 16, transmite Reuters.

Guvernatorul Mahmut Demirtas a supravietuit acestui atac si a declarat ca acesta ar fi fost comis de o femeie, potrivit stirileprotv.ro.

Inregistrarile video arata cum un vehicul a explodat in apropierea biroului guvernatorului orasului Adana, situat la aproximativ 40 km de coasta turca mediteraneana. Ferestre au fost sparte si parti ale fatadei cladirii s-au prabusit.

Adana se afla la aproximativ 16 kilometri de baza aeriana Incirlik, utilizata de armata SUA pentru a lansa atacuri impotriva militantilor Stat Islamic in Siria.

"Teroarea continua sa vizeze poporul nostru. Vom lupta cu aceasta teroare pana la sfarsit, in numele umanitatii", a scris pe Twitter ministrul turc ala afacerilor europene, Omer Celik, dupa ce a vorbit cu guvernatorul Adanei.

In ultimele luni, Turcia a fost lovita de un val de atentate comise de Partidul Muncitorilor din Kurdistan PKK, noteaza antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.