Procuratura din Coreea de Sud a perchezitionat miercuri birourile Samsung Group si ale celui mai mare fond de pensii din tara, National Pension Service (NPS), in urma relatarilor presei despre legaturile acestora cu o apropiata a presedintelui Park Geun-hye, care a fost inculpata intr-un scandal de trafic de influenta, transmite Reuters.

Agentia de presa Yonhap, citata de HotNews, a relatat ca procurorii investigheaza decizia NPS de a aproba fuziunea de 8 miliarde de dolari intre Samsung C&T si Cheil Industries, de anul trecut.

Perchezitiile semnaleaza ca procurorii extind investigatia legata de acuzatiile de trafic de influenta, in scandalul de coruptie care a lovit presedintia sud-coreeana, legat de relatia dintre Guvern si marile afaceri.

NPS, al treilea mare fond de pensii din lume, a intrat in atentia presei si a organizatiilor civice dupa ce a aprobat, in calitate de actionar important, fuziunea dintre doua companii afiliate Samsung Group, cel mai mare conglomerat de afaceri controlat de o familie din Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.