Angela Merkel a anuntat oficial ca va candida pentru al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, la alegerile de anul viitor.

Anuntul a fost facut, duminica seara, intr-o conferinta de presa la Berlin, dupa o intalnire cu liderii formatiunii sale, Partidul Crestin Democrat (CDU), relateaza The Independent.

"M-am gandit fara oprire la aceasta decizie, dar sunt pregatita sa candidez din nou!", le-a spus Merkel jurnalistilor.

"Aceste alegeri vor fi si mai dificile decat cele trecute, pentru ca ne confruntam cu o polarizare puternica" a comunitatii, a mai precizat Merkel, potrivit Deutsche Welle.

Cancelarul a tras o linie intre Germania si SUA, spunand despre campania electorala de peste Ocean ca a fost "grotesca". Merkel a insistat ca, pentru ea, discutiile politice sunt despre angajamente, nu despre "lupta" sau "incitari la ura".

Angela Merkel a subliniat totodata ca, pentru Germania, valorile "democratiei, libertatii si respectului pentru drepturile omului" sunt piloni centrali ai procesului democratic.

Merkel a pus astfel capat speculatiilor de luni intregi privind candidatura sa. Asta dupa ce, chiar saptamana aceasta, un coleg de partid si fost ministru in Cabinetul sau dezvaluia ca Merkel este hotarata sa candideze pentru un nou mandat si "este gata sa contribuie la consolidarea ordinii liberale internationale".

Merkel este vazuta ca o forta stabilizatoare in Europa, intr-o perioada in care continentul este ingrijorat dupa o serie de evenimente precum votul pe Brexit si victoria lui Donald Trump la alegerile prezidentiale din SUA, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.