Donald Trump, presedintele ales al Statelor Unite, a avut un schimb de replici acide cu actorii din distributia musicalului ”Hamilton”, dupa ce Mike Pence, partenerul de campanie al politicianului republican si viitorul vicepresedinte american, a fost huiduit si fluierat vineri seara, la o reprezentantie a acestui show de pe Broadway, informeaza BBC.

Donald Trump a cerut scuze oficiale din partea actorilor din distributia musicalului ”Hamilton”, dupa ce acestia au citit pe scena o scrisoare deschisa adresata lui Mike Pence, vineri seara. In acea scrisoare, actorii newyorkezi au spus ca ”America, o tara plina de diversitate” este ”alarmata si inspaimantata” de viitoarea administratie prezidentiala republicana.

Donald Trump a publicat pe Twitter un mesaj in care a scris ca actorii din musicalul ”Hamilton” au fost ”foarte grosolani” si ca ”l-au hartuit” pe Mike Pence.

Membrii distributiei musicalului ”Hamilton” au reactionat imediast si au negat ca acea ”conversatie” a lor cu politicianul republican ar fi fost ostila.

Mike Pence a fost fluierat si huiduit de spectatori inainte si in timpul spectacolului. La finalul show-ului, actorul Brandon Victor Dixon, interpretul unui rol principal din acest spectacol, i-a multumit lui Mike Pence pentru faptul ca a venit sa asiste la show si a citit de pe scena o scrisoare ce era adresata politicianului.

”Domnule vicepresedinte ales Mike Pence, va multumim ca ati venit alaturi de noi sa vedeti spectacolul «Hamilton - An American Musical». Noi reprezentam acea America care este alarmata si ingrozita de faptul ca viitoarea administratie a voastra nu ne va apara, nu va apara planeta, nici pe copiii nostri, nu va apara drepturile noastre inalienabile. Speram ca acest spectacol v-a inspirat pentru a sustine cu tarie valorile americane si ca veti lucra in numele nostru, al tuturor”, a declarat actorul Brandon Victor Dixon.

Sambata, Donald Trump a publicat insa urmatorul mesaj pe Twitter: ”Minunatul nostru viitor vicepresedinte Mike Pence a fost hartuit seara trecuta intr-un teatru de actorii din distributia musicalului «Hamilton». Acest lucru nu ar fi trebuit sa se intample!”.

”Teatrul trebuie sa fie intotdeauna un loc sigur si special. Distributia show-ului «Hamilton» a fost extrem de grosolana seara trecuta fata de un om foarte bun, Mike Pence. Cereti-va scuze!”, a adaugat Donald Trump.

Actorul Brandon Victor Dixon a reactionat pe Twitter, luand apararea colegilor sai: ”Domnule Donald Trump, conversatia nu inseamna hartuire. Si am apreciat faptul ca Mike Pence a venit sa ne vada si s-a oprit pentru a ne asculta”.

Unii dintre sustinatorii lui Donald Trump au cerut americanilor sa boicoteze show-ul, folosind pe Twitter hashtag-ul #boycotthamilton.

Ei au fost insa ridiculizati de alti utilizatori de pe Twitter, care au subliniat zadarnicia tentativei de a boicota un spectacol la care este aproape imposibil sa obtii bilete.

Altii, folosind sarcasmul, au sustinut boicotul, in speranta ca vor obtine acces gratuit la acest spectacol care se bucura de o popularitate uriasa in Statele Unite.

Citeste si:
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în...
Sean Bean și Miranda...

In momentul in care Mike Pence a patruns in sala principala a Teatrului Richard Rodgers de pe Broadway, politicianul republican a fost intampinat de un val de fluieraturi, desi au existat si spectatori care l-au aplaudat.

Spectacolul, in care Javier Munoz joaca rolul principal - interpretat initial de Lin-Manuel Miranda -, a fost intrerupt de mai multe ori din cauza spectatorilor nemultumiti de prezenta lui Mike Pence in sala, scrie News.ro.

Multi dintre ei au remarcat pe retelele de socializare ironia situatiei. Mike Pence, un opozant declarat al drepturilor gay, a mers pe Broadway pentru a asista la un spectacol despre unul dintre fondatorii natiunii americane, in care exista multe roluri de homosexuali, imigranti, revolutionari si persoane de culoare.

Mike Pence, un republican ultraconservator, a generat un val de critici in perioada in care era guvernator al statului Indiana, la inceputul acestui an, cand a promovat o lege considerata discriminatorie fata de comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgenger), deoarece permitea patronilor de companii sa refuze diverse servicii pe motive religioase. Ulterior, politicianul a corectat legea.

Citeste si:
Peste 540 de replici ale celor două cutremure din Gorj, patru doar...
Peste 540 de replici ale...

Mike Pence nu este singurul politician de top care a dorit sa vada popularul musical ”Hamilton”. Presedintele in exercitiu Barack Obama a vizionat show-ul in 2015 si a tinut sa stea de vorba in culise, dupa spectacol, cu actorii din distributia acestui musical. Hillary Clinton, care a pierdut alegerile prezidentiale in fata lui Donald Trump, a vazut de asemenea show-ul. Ea a fost sustinuta in timpul campaniei sale de actorul Lin-Manuel Miranda, creatorul spectacolului.

In luna iunie, ”Hamilton”, un musical hip-hop devenit un veritabil fenomen cultural in Statele Unite, inspirat din viata si cariera politicianului Alexander Hamilton, unul dintre fondatorii natiunii americane, a castigat 11 premii Tony, cele mai importante distinctii de pe Broadway.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.