Donald Trump a declarat, duminica seara, ca are de gand sa deporteze pana la trei milioane de imigranti odata ce ajunge la Casa Alba. Potrivit miliardarului republican, printre primii imigranti deportati se numara doar cei condamnati la inchisoare sau care detin cazier.

”Ce ne vom face cu acesti oameni care sunt criminali sau au cazier penal, care vin din grupari de crima organizata ori sunt implicati in trafic de droguri? Avem foarte multi oameni din aceasta categorie, poate doua sau trei milioane. Ii vom scoate din tara sau ii vom trimite in spatele gratiilor? Dar ii vom scoate din aceasta tara, pentru ca sunt aici in mod ilegal”, a declarat Donald Trump intr-un interviu pentru postul de televiziune CBS, citat de News.ro.

In timpul campaniei electorale, miliardarul republican a sustinut ca-i va deporta pe toti imigrantii ilegali care locuiesc in Statele Unite. Numarul acestor imigranti ilegali este estimat la aproximativ 11 milioane de persoane.

Trump si-a subliniat dorinta puternica de a-i deporta pe ”criminalii straini”, in timp ce a promis ca va deporta familiile ”intr-un mod extrem de uman”.

Presedintele republican a sustinut ca imigrantii ilegali care nu au cazier penal sunt niste ”oameni minunati”, insa a refuzat sa precizeze care va fi politica sa cu privire la acesti imigranti.

Dupa ce granita este sigura si dupa ce situatia este normalizata, noi vom lua o decizie cu privire la acesti oameni despre care vorbim, acesti oameni minunati. Sunt oameni minunati, dar trebuie sa luam o decizie cu privire la ei. Dar inainte de a lua orice decizie, este extrem de important sa ne securizam frontierele”, a declarat Trump.

Im prima zi de campanie prezidentiala, miliardarul republican nu s-a sfiit sa-i numeasca ”violatori si criminali” pe imigrantii mexicani si a sustinut saptamani de-a randul ca migrantii invadeaza frontierele Statelor Unite. Insa, niciun studiu nu demostreaza o legatura directa intre migranti si rata de criminalitate, iar mai multi migranti mexicani parasesc in acest moment Statele Unite.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Americanii au o structura imensa care se ocupa cu arestarea, retinerea si deportarea migrantilor.

Presedintele Barack Obama a deportat peste 2,5 milioane de imigranti ilegali in cei opt ani de mandat - adica mai multi imigranti deportati decat orice alt presedinte din istoria moderna a SUA. De asmenea, actualul presedinte a dublat numarul vamesilor de la frontiere si a cerut sprijinul celui mai mare penitenciar pentru a-i retine pe imigranti.

Obama a incercat sa lanseze o reforma a imigratiei, insa nu a reusit sa treaca de opozitia republicana. Ulterior, liderul american a luat actiuni pentru protejarea imigrantilor care nu detin cazier penal de deportare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.