La doar cateva ore de la producerea primului seism de 7,9 grade care a lovit duminica dimineata Noua Zeelanda si in urma caruia si-au pierdut viata cel putin doua persoane, un nou cutremur cu magnitudinea de 6,3 a avut loc luni pe Insula de Sud a Noii Zeelande, transmite BBC.

Cutremurul a avut loc luni, la ora locala 13.45 (2.45, ora Romaniei), la o adancime de zece kilometri nord-est de Christchurch, noteaza antena3.ro.

Rezidentii din jurul raului Clarence - unul dintre cele mai mari de pe Insula de Sud - au fost indemnati sa plece din zona.

Un cutremur puternic cu magnitudinea estimata inital la 7.8 grade a avut loc duminica dimineata in Christchurch, potrivit anuntului Institutului american de geofizica (USGS).

Un tsunami a lovit apoi coasta nord-estica a Noii Zeelande, autoritatile explicand ca primele valuri tsunami, care au avut o inaltime de pana la doi metri, ar putea sa nu fie cele mai puternice.

Un seismolog neozeelandez a precizat ca instrumentele au detectat o crestere a fluxului cu pana la un metru in regiunea North Cantebury.

”Aceasta este o crestere mare, iar oamenii ar trebui sa o ia in serios”, a declarat Anna Kaiser.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.