Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anuntat duminica seara ca va demisiona saptamana viitoare de la conducerea executivului, dupa ce candidata formatiunii de guvernamant, Tetka Taceva, a pierdut al doilea tur al scrutinului prezidential in fata rivalului socialist Rumen Radev, transmite Novinite.

Rumen Radev a reusit sa obtina intre 58-60% dintre voturile exprimate, potrivit datelor din exit poll-uri.

Anterior, Borisov a promis ca se va retrage de la conducerea executivului daca presedinta legislativului, Tetva Taceva va pierde primul tur al scrutinului prezindential din Bulgaria. Insa, premierul si-a retras declaratia in urma cu doua saptamani si a precizat ca va demisiona doar dupa al doilea tur.

Boiko Borisov l-a felicitat pentru victorie pe fostul comandat aerian Rumen Radev.

”Potrivit rezultatelor este clar ca actuala coalitie de guvernare nu mai are o majoritate si nici nu poate sa treaca bugetul”, a declarat premierul Borisov.

Liderul bulgar a dat vina pentru esec inclusiv pe partenerii de coalitie de la Blocul Reformist si de la Frontul Patriotic.

Borisov este din ce in ce mai nepopular in randul alegatorilor bulgari, nemultumiti de conditiile de viata in cea mai saraca natiune din Uniunea Europeana, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.