Numarul din decembrie al revistei de moda Vogue o are pe coperta pe prima doamna a Americii, Michelle Obama, una dintre cele mai influente figuri din ultimii ani, pictorial realizat in ajunul plecarii de la Casa Alba cu fotografii de Annie Leibovitz.

"Michelle Obama, prima doamna de care lumea s-a indragostit" este titlul pictorialului din revista Vogue de decembrie.

"As fi putut petrece opt ani facand orice, si la un anumit nivel, ar fi fost bine. M-as fi putut ocupa de flori. M-as fi putut ocupa de decoratiuni. De petreceri. Pentru ca orice Prima Doamna, de drept, trebuie sa-si defineasca rolul. Nu exista o autoritate legislativa; nu esti aleasa. Ceea ce iti lasa libertate", declara Michelle Obama in interviul acordat Johnatan Van Meter in Vogue.

In fotografiile revistei de decembrie, Prima Doamna poarta rochii semnate Carolina Herrera, Gucci, lasandu-se fotografiata pe peluza de la Casa Alba sau langa coloanele celebre.

"Oamenii se vad pe ei insisi in ea", spunea presedintele Obama. "O mama dedicata, un bun prieten si cineva caruia nu-i e frica sa se autoironizeze din cand in cand".

Michelle Obama a devenit o figura influenta de-a lungul celor doua mandate petrecute la Casa Alba. Ea s-a ocupat de cele doua fiice ale lor, de educatie si a promovat miscarea in aer liber si o dieta sanatoasa.

"Odata ce fiicele s-au obisnuit - timp in care era cunoscuta ca Mama Conducator - avocata cu diploma de Harvard a inceput sa se ingrijeasca de familiile militarilor si de alimentatia sanatoasa", scrie jurnalistul de la Vogue.

In timp, spune autorul articolului, ea a devenit cel mai bun comunicator politic al timpurilor noastre, mai buna decat Bill Clinton, mai buna decat sotul ei. Discursurile ei au declansat dezbateri nationale. Si peste toate a ramas una dintre cele mai stralucitoare femei din lume - admirata de adolescenti si bunici deopotriva.

Stilul ei indraznet a facut-o una dintre mai bine imbracate femei de la Casa Alba. Cand a purtat in octombrie o piesa de la Atelierul Versace la ultimul dineu prezidential, Internetul a vuit de faptul ca nu vor mai exista astfel de aparitii de moda de care lumea sa devina obsedata.

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

Casa Alba s-a schimbat, scrie Van Meter, in acesti opt ani, a devenit mai calda, mai putin formala si mai cu siguranta mai diversa, relateaza News.ro.

"Cred ca democratia noastra are exact ce trebuie: doua mandate, opt ani", spune M. Obama. "Este suficient. Pentru ca este important sa fii cu un picior in realitate cand ai acces la acest tip de putere".

Michelle Obama a petrecut de-a lungul acestor ani mult timp printre tineri, studenti in special. Asa a fost in contact cu realitatea. "Copiii ne urmaresc", spune ea. "Am experimentat asta in fiecare zi. Imi urmaresc fiecare cuvant, ceea ce ascult, ceea ce spun. Scriu despre noi. Vin la noi si ne spun: O sa ma imbrac ca tine de Halloween".

Prima Doamna a Statelor Unite spune in articolul din Vogue ca nu stie ce va face dupa ce va pleca de al Casa Alba, dar va fi implicata in serviciul public. "Cand voi pleca, voi avea aceeasi abordare pe care am avut-o cand am ajuns aici. Nu stiu ce voi face mai departe. Nu am mai fost niciodata fosta Prima Doamna a Statelor Unite".

Citeste si:
A murit Barbara Bush, fosta prima doamna a Americii
A murit Barbara Bush, fosta...

Michelle Obama a mai pozat pentru revista Vogue in 2009 si in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.