Presedintele Barack Obama spera ca traditia americana ca persoanele aflate la putere sa nu foloseasca sistemul judiciar impotriva opozantilor sai va continua, a declarat miercuri un purtator de cuvant al Casei Albe, intrebat despre amenintarea formulata de presedintele ales Donald Trump ca o va trimite la inchisoare pe rivala sa democrata Hillary Clinton, relateaza Reuters citat de Ziare.com.

"Avem o traditie veche in aceasta tara (...) ca oamenii aflati la putere sa nu foloseasca sistemul judiciar pentru a obtine razbunare politica (...). Presedintele este increzator ca acest lucru va continua", a afirmat purtatorul de cuvant Josh Earnest intr-o conferinta de presa.

De asemenea, administratia Obama isi mentine angajamentul de a implementa Acordul de la Paris pentru contracararea incalzirii climatice, dar si acordul nuclear iranian, a precizat Earnest.

"Administratia ramane angajata sa implementeze aceste politici pana pe 20 ianuarie (cand va depune juramantul Trump - n.r.) si vom onora angajamentele luate in fiecare dintre aceste domenii", a dat el asigurari.

Trump, care critica acordul cu Iranul si Acordul de la Paris, isi incepe mandatul pe 20 ianuarie.

Mai multe detalii despre alegerile din SUA puteti gasi AICI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.