Coreea de Nord a avertizat joi ca presedintele american ales si viitorul sau guvern vor trebui sa trateze cu un "stat nuclear". In acelasi timp, el a calificat tentativele SUA de denuclearizare drept "o iluzie depasita".

"Daca exista ceva pe care Guvernul Obama l-a facut, este de a pune in pericol grav securitatea continentului american", scrie ziarul partidului unic intr-un editorial.

"El lasa mostenire noului guvern sarcina de a trebui sa se confrunte cu statul nuclear al Juche", doctrina ideologica nord-coreeana centrata pe notiunea de "autosuficienta", adauga Rodong Sinmun.

Ziarul nu mentioneaza insa numele lui Donald Trump.

In ultimul timp, tot mai multe voci cer Washingtonului sa isi schimbe tonul fata de Coreea de Nord.

Coordonatorul agentiilor de informatii americane, James Clapper, a declarat la sfarsitul lunii octombrie ca a convinge Phenianul sa renunte la programul sau nuclear este un demers sortit esecului.

Sub presedintia lui Barack Obama, Washingtonul s-a aratat de neclintit in refuzul de a vedea Coreea de Nord nucleara. El a supus orice dialog in prealabil unui angajament concret pentru denuclearizare, scrie Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.