Sute de protestatari au iesit pe strazi in timpul noptii, pentru a-si exprima nemultumirea fata de victoria republicanului Donald Trump.

Martorii sustin ca protestatarii au incendiat gunoaie si au distrus vitrinele mai multor magazine din Oakland si San Francisco. In California, alegatorii au votat in numar mare pentru rivala democrata Hillary Clinton, transmite Reuters, potrivit News.ro.

De asemenea, studentii au protestat in campusul Universitatii Berkeley.

Un alt protest a avut loc in campusul Universitatii Davis, unde studentii au blocat strazile si au scandat slogane impotriva lui Donald Trump. ”Tu nu esti America. Nu esti presedintele nostru. Noi suntem America”, a scandat studentii din California.

Autoritatile americane au anuntat ca un protestatar a fost ranit, dupa ce a fost lovit de un autovehicul in timp ce bloca o autostrada din Oakland.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.