Fortele guvernamentale irakiene au anuntat, luni dupa-amiaza, descoperirea a aproximativ o suta de cadavre decapitate intr-o groapa comuna situata la sud de bastionul jihadist de la Mosul. Groapa comuna a fost gasita dupa eliberarea localitatii Hamman al-Alil, transmite Al Jazeera.

Cele mai multe cadavre dezgropate din groapa comuna erau deja descompuse. ”Fortele irakiene au gasit o suta de cadavre ale unor cetateni decapitati”, se arata intr-un comunicat al Comandamentului Operatiunii Comune, scrie News.ro.

De asemenea, autoritatile au precizat ca gropa comuna era in campusul unui colegiu agricol.

Bagdadul a trimis deja o echipa de criminalisti pentru a examina cadavrele, insa starea de descompunere inseamna ca identificarea acestora este imposibila.

Jihadistii Statului Islamic au executat mai multe masacre dupa preluarea controlului in nordul teritoriului irakian si in metropola Mosul. De asemenea, multe crime au fost documentate, iar jihadistii au postat dovezile pe retelele de socializare.

Operatiune fara precedent impotriva ISIS

Circa 30.000 de militari ai fortelor guvernamentale irakiene, kurzi peshmerga si combatanti sunniti iau parte la ampla operatiune militara impotriva jihadistilor Statului Islamic.

Metropola Mosul este situata in procincia irakiana Ninive. De asemenea, localitatea cu o populatie de pana la 1,5 milioane de locuitori reprezinta cea mai mare metropola controlata complet de jihadistii ISIS. Natiunile Unite au avertizat in urma cu doua saptamani ca jihadistii au ucis zeci de civili dupa lansarea ofensivei fortelor irakiene de la Mosul.

Activistii au relatat ca zeci de civili au fost executati in ultima saptamana de jihadistii din Hamman al-Alil. Civilii executati au fost acuzati ca planuiau o revolta, pentru a veni in sprijinul fortelor guvernamentale irakiene care vor sa elibereze Mosulul.

Abdul Rahman al-Waggaa a declarat ca persoanele executate de jihadisti provin din randul politistilor si a soldatilor. ”Ii torturau in case, iar apoi ii scoteau pe strazile cartierului si ii impuscau sau le taiau gatul”, a explicat consilierul local din provincia Ninive.

Citeste si:
Misteriosul sarcofag de plumb descoperit în catedrala Notre-Dame va...
Misteriosul sarcofag de plumb...

Jihadistii Statului Islamic au folosit campusul colegiului agricol drept un ”camp al mortii” pentru sute de persoane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.