Deputatul francez Pierre Lellouche propune demararea procedurii de destituire a presedintelui Francois Hollande, dupa acuzatiile potrivit carora seful statului ar fi dezvaluit informatii clasificate in volumul sau de interviuri "Un presedinte nu ar trebui sa spuna asta...", scrie Le Figaro, care noteaza insa ca demersul are putine sanse de reusita.

Pierre Lellouche a depus luni o propunere de rezolutie care cere destituirea presedintelui.

"Imediat ce rezolutia va fi semnata de 58 de deputati, va fi transmisa biroului Adunarii Nationale inainte de a merge la Comisia pentru legi si apoi in sedinta publica, examinarea Adunarii Nationale precedand o eventuala examinare de catre Senat", a scris acesta, intr-un comunicat.

Procedura de destituire este prevazuta in articolul 68 al Constitutiei franceze si trebuie sa fie adoptata de doua treimi dintre parlamentari, constituiti in Inalta Curte. Inainte de aceasta, textul trebuie aprobat de cele doua camere.

Initiativa nu este insa sustinta de statul major al lui Sarkozie. "Nu noi trebuie sa-l slabim pe Hollande. La punctul unde se afla, nu am avea un adversar socialist mai bun decat el", a spus seful deputatul Republicani, Christian Jacob, cand si-a motivat refuzul de a semna rezolutia, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.